Zlatý Advent je tady >>

Naši milí příznivci,
Adventní víkendy buší na vrátka naší zahrady.
Zahradu budeme odemykat v sobotu a neděli jak už jste o Adventech zvyklí v 11:30. Budou u nás hořet ohně a můžete se těšit na dostatek svařáku, čaje, piva, vína a bublin… Na každý víkend připravíme něco jiného a dobrého.

První Advent - 30.11 a 1.12

Můžete přijít na oblíbenou Kapustnici s klobásou a hřiby z Voděrad.
V červnu jsme na nezapomenutelném divadelním představení dětí z Jedličkova ústavu pro hosty vytáhli něco ze street-food klobouku a připravit pár Hot-dogů, samozřejmně, jak už jste u nás zvyklí - trochu po Vojkovsku…))
Vynikající hot-dogové housky napečou v Říčanech u Frydrychů.
Nabídneme Vám jeden s Trhaným vepřovým, chedarem a chipotle majonézou, klasiku - s Říčanskou klobásou, zelným salátem a smaženou cibulkou, navíc jeden vánoční - s Vinnou klobásou a nebude chybět s Halloumi sýrem, řepnou salsou a ayvarovou smetanou...))).

Bronzový víkend - 7. a 8.12

Ten bude i ve znamení našich lesů a hájů.
Začneme poctivě silnou Bramboračkou. Do Hot-dogu připravíme v konfitu trhané z Divočákovou kýty se šípkovo-jablko-zázvorový chutney. Nabídku doplníme pořádně vydatným Ragú z daňka a muflona.
Favoritem naší nabídky je už dlouho “báječná prasečinka” - Vepřová žebírka v zauzené marinádě.
Kroupovo-houbový Kuba
je staročeská neprávem opomíjená vánoční klasika, tak si na něm pojďme pochutnat.

Pozoooor:
V neděli 8.12 od dvou hodin si přijedou, stejně jako o loňském adventu, s Vámi zazpívat pár koled absolventi Jedličkova ústavu.

Stříbrný víkend - 14. a 15.12

Stříbrný víkend provoní zabijačkové dobroty.
Světlou zabijačkovou polévku
doplníme krvavou “Prdelačkou”.
Uvaříme Ovarová kolena s křenovo-jablečnou “Vejmrdou”, na grilu dopečeme na zelí našpejlovaná Jelítka a Jaterničky" od našich řezníků a nebudou chybět ani “Presbuřty -Taliáni” uvařené v silném vývaru s křenovou hořčicí…)))

Na žádné zabijačce nesmí ke kávě chybět Koláčky s mákem, tvarohem a povidly.

Zlatý víkend - 21. a 22.12

Áááá je tu Zlatý Advent a výběr z tradičních vánočních dobrot.

Nebude chybět oblíbená Vánoční kapří polévka, nebo můžete ochutnat Ukrajinský boršč s řepou ze třech druhů masa. Šneci z Drahanské farmy slaví úspěch a letos určitě nepřijdete o tuto prvorepublikovou delikatesu - půl tucet šneků ve třech variantách / za studena uzené s uzeným máslem + s wasabi-koriandrovým máslem + tymiánovo-parmezánovým máslem.

Vánoční čas - čas Ústřic a my Vám nabídneme vynikající “jedničkové máslové Bretaňky” se šalotkovým ciderem vinegarem.
Ke šnekům a ústřicím se nejlépe hodí “bubliny”a věřte, těch máme na výběr dostatek.

Máme nového dodavatele Bramborových lokší a tak Vám je nabídneme s různou náplní, s Trhaným masem, Brynzou a klobásou, s Halloumi sýrem nebo jenom tradičě s parmezánem.

Kroupovo-houbový Kuba také na poslední advent nebude chybět.

Jako sladkou tečku ke kávě Vám na Zlatý advent nabídneme Lokši s povidly, mákem a smetanou, Švestkový koláč s makovou drobenkou, nebo jablečnou “Zemlbábu - Žemlovku” podle tradičního receptu.

V žádné Adventní nabídce nebudou chybět tradiční Šneci z vinné krůtí klobásky, Bramboráčky, Hermelín nebo Oštěpek z grilu s brusinkami nebo Říčanské klobásy.
Na zahradě budou hořet ohně a můžete si sami opéct Buřtíky.

Teple se oblečte, zapřáhněte děti do saní
a přijďte si užít naší zimní zahradu,
těšíme se na Vás - Halka
& Tom

PS: Každý rok jsme pro Vás připravili malou ozdobu na stromeček a letos můžete rozšířit svou sbírku o stromečky…))

Previous
Previous

1.1.-Novoroční brunch od 11.30 >>

Next
Next

6.1. Večer Tříkrálový >>