2.12. v 11:30 začínají Adventní víkendy >>>

Naši milí příznivci,
konečně, konečně a konečně…
Adventní čas už je tady a my pro Vás na každý víkend chystáme jinou nabídku dobrot.
Můžete se u nás zastavit na pořádnou zimní polévku, kus masa,vinnou krůtí klobásu a něco sladkého. Zapálíme ohně a připravíme dostatek svařáku, dětského punče, piva, vína a bublinek…

Zahradu otevíráme v sobotu i neděli už od 11.30, teple se oblečte a když nasněží nezapomeňte na běžky…)))

 

První Adventní víkend - 2. a 3.12.

Vám nabídneme vydatnou Kapustnici s paprikovou klobásou a houbami z Voděradských bučin.
Zavzpomínáme na “ letní burgerové časy ” a bude na výběr s Trhaným vepřovým nebo Bún-Cha bůčkem se zimním Coleslawem a chipotle majonézou.

Každý víkend můžete ochutnat něco speciálního
a pro ten první připravíme řádnou “Americkou prasečinku” - Vepřová žebírka v zauzené marinádě.

A ke kávě doporučujeme vyzkoušet sladkou novinku - Makový cheesecake s povidlovo-rumovým rozvarem nebo Jablečný štrůdl s rozinkami.

 

Bronzový zabijačkový Adventní víkend - 9. a 10.12.

Připravíme Ovarová kolena s křenovo-jablečnou “Vejmrdou” a z vývaru uvaříme světlou Ovarovou polévku.
Na grilu dopečeme našpejlovaná Jelítka a Jaterničky" od našich řezníků pečená na zelí a nebudou chybět ani “Presbuřty -Taliáni” uvařené v silném vývaru s křenovou hořčicí…)))

Na zabijačce nesmí ke kávě chybět Koláčky s mákem, tvarohem a povidly nebo Švestkový koláč s makovou drobenkou.

 

Stříbrný Adventní víkend - 16. a 17.12.

Stříbrný víkend zakončí letošní předvánoční sezonu, přijďte na dobroty, které obvykle vaříme až o posledním Zlatém Adventu.
Na uvítanou a zahřátí Vám nabídneme Vánoční rybí polévku.
V loni slavili Šneci z Drahanské farmy veliký úspěch a letos se na Vás opět těší klasická prvorepubliková dobrota - půl tucet šneků ve třech variantách / za studena uzené s uzeným máslem + s wasabi-koriandrovým máslem + tymiánovo-parmezánovým máslem.
Na vánoce je čas Ústřic a my Vám nabídneme vynikající “jedničkové máslové Bretaňky” se šalotkovým ciderem.
Ke šnekům a ústřicím se nejlépe hodí “bubliny”, letos si budete moci vybrat a ochutnat některý z Crémant / Bouvet de Loire, Kuehn de Alsace nebo Bernard Magrez de Bordeaux.

Samozřejmě i zvěřina patří na vánoční stůl, vyzkoušejte jednu street-food variaci z Divočáka. V sous vide pomalu tažené kousky kančí kýty dopečeme, zabalíme do bramborové lokše, zalijeme “šípkovou” a přidáme jablko-zázvorové čatní.

O sladkou tečku se postará jablečná “Zemlbába - Žemlovka” podle našeho tradičního receptu, nebo Brownies se šlehačkou.

 

Na žádný Advent nebudou chybět tradiční Šneci z vinné krůtí klobásky, oblíbená Burgundská šunka s medo-zázvorovou krustou.
Pro malý hlady budou samozřejmě Bramboráčky, Hermelín s brusinkami nebo Říčanské klobásy.
Na zahradě zapálíme ohně a můžete si na nich sami opéct Buřtíky.

 

Teple se oblečte, zapřáhněte psi do saní
a přijďte si užít pohodu do naší zahrady,
těšíme se na Vás - Halka
& Tom

Previous
Previous

Novoroční brunch - 1.1. od 11.30 >>

Next
Next

31.10. VIP jazzový večer