Mořské potvory na našem grilu…))
Poslední prázdninový víkend už se chystá a sluneční předpověď je více než jistá…))
Na skok jsme si s Halkou vyrazili do Sušice na milovanou Šumavu, osvěžit se v jiskřivě chladné Otavě a užít si hluboké, temné lesy okolo Křemelné.
No a cestou jsme dali dohromady nabídku dobrot na tento poslední prázdninový víkend.
V pátek ráno nabereme v Annínských sádkách čerstvé Pstruhy, které budeme grilované podávat jednoduše s bylinkovým máslem a pečenými grenaille brambůrkami.
Mořská nabídka bude pestrá a bohatá:
Slávky “na Buzaru”, tento tradiční chorvatský recept jsme se naučili na Hvaru od našeho kamaráda Borka, stačí bílé víno, olivový olej, česnek, rajčata, trochu listové petržele, bílá bageta a je hotovo…))
Nabídku doplňují oblíbené Krevetové špízy s thajským salátem z ředkve, manga a koriandru doplněné Wakame řasou.
Novinkou letošní sezony jsou grilované Sepiové kroužky v pikantní marinádě na listovém salátu s pečeným citronem,
další dobrota jsou Lososové kostky v anglické slanině s grenaille a ajvarovou smetanou.
Nebude chybět everegreen - Grilovaná chapadla Kalmára peruánského na listovém salátu, se sušenými rajčaty, olivami a opečenou bagetkou.
V nabídce masa pro Vás máme také jednu novou specialitu - grilované Králičí filety v medovo-hořčičné majonéze na listovém salátu s pečenými grenaille.
Stálice samozřejmě zůstávají, Hovězí burger “Čtvrtlibrák”, Krůtí játra a medailonky z Vepřové panenky s naší tatarkou.
Přijďte si pochutnat a odpočinout do naší zahrady,
těšíme se - Halka & Tom