29.-31.8. - mořské dobroty

Celý víkend 29.-31.8. můžete zavzpomínat na dovolenou u moře…))


Prázdninové dny jsou za námi a tak u nás tento víkend můžete vzpomínat na všechny ty laskominy, které jste si dávali na svých dovolenkových cestách k moři. Věříme, že nám slunce nadělí ještě krásné letní dny.

 

Připravíme Vám oblíbenou klasiku - Slávky “na Buzaru”. Tradiční to chorvatský recept jsme se naučili na Hvaru od našeho kamaráda Borka, stačí bílé víno, olivový olej, česnek, rajčata, trochu listové petržele, bílá bageta a je hotovo…))
Nesmíte zapomenout ochutnat “Gravlax”, známý severský předkrm z lososa, který se marinuje a za studena suší ve směsi koření, soli, cukru…
Grilované ”Kostky z lososa” zabalené do anglické slaniny nejlépe doplní příloha “Ratatouille” a zakysaná smetana s koprem
Chybět nesmí everegreen - “Grilovaná chapadla Kalmára peruánského” na listovém salátu, se sušenými rajčaty, olivami a opečenou bagetkou.

A kdyby přesto někdo měl chuť na maso, nabídneme mu z grilu oblíbený steakový řez “Nízký roštenec z Čestru”, pěkně prorostlou 300 gramovou “Kotletku s kostí z Přeštíka”, grilovaná “Krůtí játra s tatarkou”, nebo “Králičí filety v medovo-hořčičné majonéze” na listovém salátu s pečenými grenaillemi, hovězí burger “Čtvrtlibrák”, "Salsiccie z hovězího Čestru a vepřového Přeštíka"

Vegetariánům nabídneme “Grilovaný Kozí sýr na listovém salátu” s fíkovým balsamicem, nebo grilovaný “Oštěpek s brusinkami”.


Přijďte si odpočinout a pochutnat do naší zahrady,
těšíme se - Halka & Tom

 
Previous
Previous

12.9. Benefiční koncert pro Modré dveře

Next
Next

Kalmáří chapadla jsou na grilu