15.-17.8. - mořské speciality

Celý víkend 15.-17.8. u nás bude plný mořských dobrot…))


Tropické letní počasí se zabydlelo na naší zahradě a to je určíte nejlepší období, Vám nabídnout to nejlepší co umíme z mořských specialit.

 

Připravíme Vám oblíbenou klasiku - Slávky “na Buzaru”. Tradiční to chorvatský recept jsme se naučili na Hvaru od našeho kamaráda Borka, stačí bílé víno, olivový olej, česnek, rajčata, trochu listové petržele, bílá bageta a je hotovo…))
Nesmíte zapomenout ochutnat “Gravlax”, známý severský předkrm z lososa, který se marinuje a za studena suší ve směsi koření, soli, cukru…
Grilované ”Kostky z lososa” zabalené do anglické slaniny nejlépe doplní příloha “Ratatouille” a zakysaná smetana s koprem.
Nezapomněli jsme ani na grilované “Krevetové špízy s thajským salátem a Wakame řasou”.
Chybět nesmí everegreen - “Grilovaná chapadla Kalmára peruánského” na listovém salátu, se sušenými rajčaty, olivami a opečenou bagetkou.
Od moře je na čase vrátít do našich domovských luhů a hájů. Odskočili jsme si zahoubařit do temných hvozdů Šumavských, no a cestou z hor přibrzdili na Annínských sádkách, kde nám nalovili pár báječných “Otavských pstruhů”.

A kdyby přesto někdo měl chuť na maso, můžeme mu nabídnout grilované “Králičí filety v medovo-hořčičné majonéze” na listovém salátu s pečenými, hovězí burger “Čtvrtlibrák”, "Salsiccie z hovězího Čestru a vepřového Přeštíka", nebo rovnou celou 300 gramovou “ Kotletku z Přeštíka”.

Vegetariánům nabídneme “Grilovaný Kozí sýr na listovém salátu” s fíkovým balsamicem, nebo grilovaný “Oštěpek s brusinkami”.


Přijďte si odpočinout a pochutnat do naší zahrady,
těšíme se - Halka & Tom

 
Next
Next

Kalmáří chapadla jsou na grilu