Zlatý Advent a Šneci už se těší - 17. a 18.12. od 11:30

Letos Adventní víkendy utekly jako voda, už jsme ve zlatém finále a to zaslouží něco opravdu speciálního.
Zjistili jsme, že na prvorepublikových vánočních stolech nesměli chybět šneci, hledali jsme a objevili v Drahanské rokli na Love Snails - Šnečí farmě skvělý zdroj prvotřídních Helix Aspersa Maxima…)))

 

Šneky připravujeme klasickým způsobem, nabídneme Vám jich půl tucet ve třech variantách / za studena uzené s uzeným máslem + s wasabi-koriandrovým máslem + tymiánovo-parmezánovým máslem. Ke šnekům patří samozřejmě dobré víno a nejlépe ze Champagne, tak jsme tam včas na podzim zajeli, přechutnali a vybrali pár vynikajících lahví od menších vinařů…)))

Nebude chybět silná polévka pro zahřátí a uvaříme pravý silný Boršč ze třech druhů masa, červené řepy a zelí.

Minulý víkend jste si vyzkoušeli a oblíbili naší street-food vychytávku a tak jí ještě zopakujeme - v sous vide pomalu tažené kousky kančí kýty dopečeme, zabalíme do bramborové lokše, zalijeme samozřejmě “šípkovou” a přidáme jablko-zázvorové čatní.

Budou také skvělé “Presbuřty - Taliání” připravené v silném hovězím vývaru s křenem, také může sáhnout po Šneku z vinné krůtí klobásky, nebo oblíbené Burgundské šunce s medo-zázvorovou krustou.

Upečeme Bramboráky a nebude chybět Hermelín s brusinkami nebo Říčanské klobásy.
Na zahradě budou pro zahřátí hořet ohně a můžete si na nich sami upéct Buřtíky.

Sladké nesmí chybět a tak upečeme báječnou “Žemlovku - Zemlbábu” podle starého babiččina receptu,
nebo klasické Brownies se šlehačkou.

 
 

Teple se oblečte, tentokrát to vypadá i na běžky
a přibruslete si užít pohodu do naší zahrady,
těšíme se na Vás - Halka
& Tom

Previous
Previous

Kouzelný vánoční večer Jan Smigmator & Friends

Next
Next

Šumavská zvěřina na Stříbrný Advent - 10. a 11.12. od 11:30